Mts. Kloosterman over Veecom

Met 5 Raglan dochters waarvan de eerste 2 al in de 2e lactatie zijn zorgt de mts. Kloosterman – Deinum uit Veenwouden met het oog op de toekomst voor actueel nieuws.

Familie Kloosterman

De familie Kloosterman-Deinum, Veenwouden

De samenwerking met Veecom kent overigens ook al een lange historie. Vader Eelke Kloosterman in Veenwouden en zijn broer Klaas uit Broeksterwoude behoorden tot fokkerij liefhebbers die Veecom in de persoon van de onervaren Wim de Boer in 1991 de kans en het vertrouwen gunden (en dat waarderen we tot op de dag van vandaag).

Zoon Bram heeft goede herinneringen aan die tijd. De foto’s aan de wand van de eerste succesvolle stieren Corinto en Bookie onderstrepen dit nog steeds.  De beslissing te starten met het aAa systeem werd ook mede genomen op basis van de enthousiaste uitleg van Veecom.

In 1994 kwam Catrinus Deinum de maatschap versterken en hij nam de fokkerij met veel passie op zich. Bram doet het landwerk en de samenwerking van de zwagers is uitstekend en vader Eelke komt nog dagelijks.

Catrinus Kloosterman: “Samenwerking gebaseerd op eerlijkheid en lef”

“De bijna 30 jaar lange samenwerking met Veecom is gebaseerd op eerlijkheid en het lef daar waar nodig een afwijkende mening te ventileren. De eerlijkheid van de advisering en het benoemen van de minder sterke kanten van de Veecom stieren leidt tot duidelijkheden en verbetert het resultaat.”

Het vertrouwen is groot

Ook het aanprijzen van stieren van de concurrent vindt Catrinus een opvallend en sterk punt. “Door de jarenlange samenwerking is het vertrouwen groot.Tegenwoordig praten mensen elkaar veelvuldig als papegaaien na. Veecom maakt haar keuzes op eigen kracht en daar houden we van.”

“Het testen van ronde stieren met afwijkende bloedvoeringen zoals Veecom dat doet binnen Farmers Wish alsook met haar Italiaanse partners spreekt ons zeer aan. Wereldwijd worden de ronde aAa codes zeer schaars en de inteelt een steeds groter probleem, ik denk dat de aanpak van Veecom actueler is dan ooit.”

“Veecom heeft ook het lef een oudere stiermoeder te benutten. Raglan’s moeder, v. Stadel RF,  was 9 jaar toen ze met Maik werd geïnsemineerd. We melken uit deze aanpak 5 Raglan dochters waarvan er afgelopen jaar 3 zijn gefotografeerd.”

Raglan geeft jeugdige probleemloze dieren

Raglan Bicc Christina 59

Raglan Bicc Christina 59

“Raglan geeft jeugdige probleemloze dieren die gemakkelijk en efficiënt produceren. Onze Raglan’s hebben probleemloze beste benen en geen show uiers, maar wel soepele goed gevormde kwaliteits uiers. De eerste 2e kalfs dochters lijken weer beter in exterieur dan als vaars en ze produceren ruim boven de 40 kg melk.”

Naast de Raglan dochters vallen de dochters van Mulligan en Mufasa op door enerzijds de hoge productie en anderzijds hun uitgebalanceerde bouw, hun probleemloos functioneren en de beste uiers.

Ook de eerste FaWi Caruso dochter is imponerend in bouw en productie en tekent voor het begin van een nieuw hoofdstuk in de samenwerking”.