Farmers Wish, 10 jaar later

Zo’n 10 jaar geleden zijn we gestart met het testen van jonge stieren middels het Farmers Wish-programma. Wat heeft dit de veehouder gebracht? Tijd om de balans op te maken.

Disclosure dochter Koosje 42 Ex 90

Aanvankelijk was Farmers Wish een samenwerking tussen KI Samen en Veecom, maar vanaf 2020 hebben we het programma zelfstandig voortgezet. Parallel hieraan loopt al jarenlang ons testprogramma Kijk op Koeien.

Andere bloedvoering en ronde kenmerken

Doel was en is om veehouders doorlopend te voorzien van kwaliteitsstieren met een andere bloedvoering en ronde kenmerken. In die opzet zijn we zondermeer geslaagd, als we na 10 jaar de balans opmaken.

Zo is Mars Frassino (aAa 156) de hoogste dochtergeteste stier qua NVI in de 156-groep. Van hem hebben we afgelopen jaar een aansprekende dochtergroep laten zien in Hardenberg. Daarnaast is FaWi Caruso (aAa 156) de hoogste dochtergeteste stier voor levensduur. Hij noteert maar liefst 853 dagen. Caruso’s zijn dieren met veel kwaliteit, hetgeen niet verwonderlijk is met Malki x Ramos x Laudan als afstamming.

Caruso dochter Trix 95

Hét boegbeeld uit de testprogramma’s is Weggelhorster Disclosure

Hét boegbeeld uit de testprogramma’s is evenwel Weggelhorster Disclosure (aAa516). Hij is de hoogste stier voor aanhoudingscijfers in de 156-groep en toont zich een fenomeen qua gezondheid.

Eerste beloftevolle kalveren geboren

Dat we vertrouwen hebben in onze stieren wordt onderstreept door het feit dat we van Disclosure dochter Koosje 42 (Ex-90) een roodbonte Potter P zoon beschikbaar hebben, t.w.: FaWi Murtang Red P (aAa 561).

Daarnaast hebben we met Visstein Armando (aAa 165) de eerste Frassino-zoon in ons pakket. Van hem zijn de eerste beloftevolle kalveren reeds geboren.

Andere stieren die veel tevreden gebruikers hebben zijn Topspeed Raglan (aAa 561), FaWi Allegro, FaWi Futuro (beide 516) en Batenburg Ginstream (aAa 165). Van laatstgenoemde kalven momenteel de eerste vaarzen af.

Bovenstaande resultaten sterken ons in de mening dat we op de goede weg zijn en geeft ons vertrouwen in de toekomst. Zo verwachten we veel van Poppe Ponale (aAa 156), Veecom Mischa RF (aAa 156) en Double W Rimini (aAa 516).

We hopen u van dienst te kunnen blijven. Neem vrijblijvend contact met ons op. En informeer gerust naar onze jonge stieren.

Frassino dochtergroep in Hardenberg