Rally, weer es een échte 4-stier

Enige tijd geleden berichtten we u al over de uitstekende dochters van Rally (aAa 432) die we zagen tijdens onze voorjaarsreis in Italië. De Rally dochters waren zondermeer de verrassing tijdens deze dochtertrip.

Veecom stier Rally

Rally

Zelden zagen we zo’n beste groep dochters van een stier. Als vaars deden ze nog wat rond aan, inmiddels zijn ze geweldig uitgegroeid tot uitstekend gebouwde derdekalfs koeien met veel kracht en balans.

De Rally’s zijn zeer vlijtige producentes, waarbij de productiestijging van vaars naar derdekalfs enorm is. Rally dochters zijn wat benedengemiddeld voor hoogtemaat, krachtig gebouwd en sterk in het front.

Ideaal geplaatste spenen

De Rally’s hebben beste, gezonde kwaliteitsuiers, met wat langere ideaal geplaatste spenen, hetgeen ze zeer geschikt maakt voor robotmelkingen.
De krachtige benen hebben iets meer bot, met daarbij beste klauwen en een goede stap. Rally’s zijn moderne ligboxstalkoeien die makkelijk te managen zijn. Hij noteert uitstekende cijfers voor celgetal, alsook dochtervruchtbaarheid en conditie.

Veel kwaliteit van code 4

Rally laat veel kwaliteiten van aAa-code ‘4’ zien, en toont daarnaast nogal wat gelijkenissen met good-old Mtoto. Hij is nu al een belangrijke stier in ons pakket. Rally is pinkenstier en past uitstekend op dochters van Madiba, Sciaqua, Solero en Magister. Een veel gehoorde opmerking tegenwoordig is: ‘’ik kan geen goeie ‘4-stier’ vinden’’. Met Rally hebben wij er echter één die heel compleet is, en zeker uw aandacht verdient.

Rally dochter Giostra

Rally dochter 170