Jan Geu Ten kate, Balkbrug:

‘’Gebruik goede stieren alleen niet genoeg’’

Zo’n 25 jaar geleden werd het eerste contact gelegd tussen familie Ten Kate en Veecom. Jan Geu was tijdens zijn stage in Portugal bij Olaf Maat onder de indruk geraakt van de dochters van Sabbiona Bookie, en eenmaal thuisgekomen bestelde hij meteen sperma.

Na Bookie werden Mtoto, Arpagone Boss Iron, Ford en Skywalker ruim ingezet, en met succes, zo kan gerust gesteld worden.

Jan Geu en Anouk ten Kate met Margje 138

Jan Geu en Anouk ten Kate met Margje 138

Koeien beter in balans

Het uitzoeken van de stieren en het maken van de paringen werd in samenspraak met Sake van der Goot gedaan. Deze aanpak wierp z’n vruchten af, en wel zodanig dat de koeien steeds beter in balans raakten, en het maken van combinaties steeds lastiger werd.

Boost aan de resultaten

Om de puntjes nog meer op de i te zetten werden toen de koeien geanalyseerd volgens aAa. Dit heeft nog weer een extra boost aan de resultaten gegeven.

Met betrekking tot de stierenkeus leest Jan Geu graag de stierinfo in de reisverslagen in Veecommunicatie, waarin weergeven wordt hoe een stier echt fokt.  Niet alles is tenslotte in cijfers uit te drukken.

Kroon op het werk

De jarenlange samenwerking heeft al veel moois opgeleverd, maar de kroon op het werk is toch wel 10.000 kg vet en eiwit koe Marga 138 (Skywalker x Arpagone x Bookie), terwijl de Zamagni dochters Gerry 172 en Marie 343 model staan voor een talentrijke nieuwe generatie.

Proficiat familie Ten Kate!

Bekijk volgvel van Zamagni

Marie 343

Gerry 172